Brokolice s žampiony a jasmínovou rýží
JEDNODUCHÝ l BEZ LEPKU l NÍZKOHISTAMINOVÝ l VEGETARIÁN l PROTIZÁNĚTLIVÝ l ŘEPA
Ingredience:
- 250g jasmínové rýže
- větší půlka velké brokolice nebo 1 malá
- 8-10 žampionů
- řepkový olej
- sůl, pepř
- petržel sušená
- petržel čertvá (volitelně, na ozdobu)
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaříme jasmínovou rýži (dle pokynů na balení, obvykle rýže:voda = 1:2).
- Brokolici vaříme v horké vodě pouze 3-5 minut, alternativně pouze spaříme a necháme chvíli odstát (zachová si více vitamínů)
- na pánvičce rozpálíme přibližně 2 lžičky řepkového oleje, přidáme nakrájené žampiony
- Ke konci žampiony dochutíme solí a pepřem. Vypínáme, když jsou hezky hnědé, měkké a voní.
- Do rýže po uvaření vmícháme sušenou petrželku (zhruba dvě lžičky).
- Vše podáváme společně na talíři zakápnuté olivovým olejem.