Krémová dýňová polévka
BEZ LAKTÓZY l BEZ LEPKU l VEGAN l PROTIZÁNĚTLIVÝ l NÍZKOHISTAMINOVÝ l JEDNODUCHÝ l Z DÝNĚ
Ingredience:
- dýně hokaido
- kokosové mléko (full fat – plechovka)
- cibule červená
- máslo / ghí / řepkový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
- rozmarýn
Postup:
- Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo/olej, přidáme cibulku a chvíli smažíme do zlatova.
- Poté přidáme nakrájenou dýni zbavenou slupky.
- Přidáme sůl, pepř a bazalku, ještě 2-4 minuty restujeme.
- Přidáme trochu vody, aby se dýně mohla vařit. Vaříme do měkka.
- Přidáme celé kokosové mléko a ještě chvíli povaříme.
- Použijeme ruční ponorný mixér nebo polévku nalejeme do výkonného objemného mixéru.
- Mixujeme, dokud není polévka jemná, hladká a krémová.
- Polévku ochutnáme, případně dosolíme, dopepříme
- Do hotové polévky přidáme bazalku a rozmarýn dle požadovné výraznosti chuti.