Krémová dýňová polévka

BEZ LAKTÓZY l BEZ LEPKU l VEGAN l PROTIZÁNĚTLIVÝ l NÍZKOHISTAMINOVÝ l JEDNODUCHÝ l Z DÝNĚ


IMG_20200225_180429


Ingredience:

  • dýně hokaido
  • kokosové mléko (full fat – plechovka)
  • cibule červená
  • máslo / ghí / řepkový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • rozmarýn

Postup:

  • Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo/olej, přidáme cibulku a chvíli smažíme do zlatova.
  • Poté přidáme nakrájenou dýni zbavenou slupky.
  • Přidáme sůl, pepř a bazalku, ještě 2-4 minuty restujeme.
  • Přidáme trochu vody, aby se dýně mohla vařit. Vaříme do měkka.
  • Přidáme celé kokosové mléko a ještě chvíli povaříme.
  • Použijeme ruční ponorný mixér nebo polévku nalejeme do výkonného objemného mixéru.
  • Mixujeme, dokud není polévka jemná, hladká a krémová.
  • Polévku ochutnáme, případně dosolíme, dopepříme
  • Do hotové polévky přidáme bazalku a rozmarýn dle požadovné výraznosti chuti.