Krémové těstoviny se žampiony
VEGETARIÁNSKÝ l NÍZKOHISTAMINOVÝ l JEDNODUCHÝ
Ingredience:
- 250g těstoviny z červené čočky (nebo jiné tolerované/preferované těstoviny)
- 150 ml smetany 33%
- 1/3 brokolice
- 6 středních žampionů
- 1 červená cibule
- řepkový olej 2-3 lžíce
- sůl, pepř
- tymián
- 3 stroužky česneku
- volitelně: tvrdý sýr (na posypání)
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
Postup:
- Do hrnce dáme vařit těstoviny, hlídáme, po uvaření slijeme vodu.
- Na pánvi rozpálíme trochu řepkového oleje (Asi dvě lžíce, záleží na typu pánve), osmažíme cibulku.
- Do lehce osmažené cibulky přisypeme žampiony, po minutě přidáme sůl, pepř, tymián (dle prefence chuti).
- Mezitím spaříme brokolici (kterou si nakrájíme na menší kousky) horkou vodou.
- Když jsou žampiony hezky hnědé, přisypeme brokolici a nakrájené 3 stroužky česneku, promícháme.
- Asi po půl minutě vlijeme smetanu, promícháme.
- Vaříme asi 5 minut na sředním plameni/stupni, průběžně mícháme. Hotovo máme, když se část smetany vypaří a omáčka hezky provoní.
- Do smetanové omáčky vysypeme hotové přeceděné těstoviny.
- Pokud nám nevadí, posypeme při servírování nastrouhaným sýrem.
- Nakonec zakápneme extra virgin panenským olivovým olejem.