Salát "a la caesar"
JEDNODUCHÝ l NÍZKOHISTAMINOVÝ l VEGETARIÁN l PROTIZÁNĚTLIVÝ l MRKEV l POLNÍČEK
Ingredience (2 porce salátu):
- polníček - 2 hrsti
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 okurka salátová
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 plátky oblíbeného pečiva (opt. chleba, který tolerujete)
- 30g tvrdého mladého sýra, pokud tolerujete (zde mladá gouda, tzn. nevyzrálá)
- 4 lžíce zakysané smetany
- lžička sušeného česneku
Postup:
- Papriky a okurku nakrájíme na menší kousky
- V míse smícháme polníček a nakrájenou zeleninu, ochutíme lžičkou soli a špetkou pepře, zalijeme olivovým olejem a promícháme.
- Nastrouháme si celý sýr.
- Zakysanou smetanu promícháme se sušeným česnekem.
- V topinkovači si opražíme chléb na sucho a rozkrájíme na kostičky (pokud nemám topinkovač, opražíme na pánvi s trochou oleje).
- Podáváme na talíř první zeleninovou směs, tu posypeme sýrem, krutony a navrch vždy po 2 lžících zakysané smetany s česnekem.