Salát "a la caesar"

JEDNODUCHÝ  l   NÍZKOHISTAMINOVÝ  l  VEGETARIÁN  l  PROTIZÁNĚTLIVÝ  l  MRKEV  l  POLNÍČEK


IMG_0790


Ingredience (2 porce salátu):

  • polníček - 2 hrsti
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 okurka salátová
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky oblíbeného pečiva (opt. chleba, který tolerujete)
  • 30g tvrdého mladého sýra, pokud tolerujete (zde mladá gouda, tzn. nevyzrálá)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • lžička sušeného česneku

Postup:

  • Papriky a okurku nakrájíme na menší kousky
  • V míse smícháme polníček a nakrájenou zeleninu, ochutíme lžičkou soli a špetkou pepře, zalijeme olivovým olejem a promícháme.
  • Nastrouháme si celý sýr.
  • Zakysanou smetanu promícháme se sušeným česnekem.
  • V topinkovači si opražíme chléb na sucho a rozkrájíme na kostičky (pokud nemám topinkovač, opražíme na pánvi s trochou oleje).
  • Podáváme na talíř první zeleninovou směs, tu posypeme sýrem, krutony a navrch vždy po 2 lžících zakysané smetany s česnekem.