Zeleninový vývar s rýžovými nudlemi

BEZ LEPKU  l  BEZ LAKTÓZY  l  NÍZKOHISTAMINOVÝ  l  JEDNODUCHÝ  l  VEGAN  l  VEGETARIÁN  l  PROTIZÁNĚTLIVÝ


pp


Budeme potřebovat:

  • 3 větší mrkve,
  • 2 peržele,
  • třetinu celeru,
  • červenou cibuli,
  • bobkový list,
  • 2 stroužky česneku,
  • olej (např.řepkový),
  • trochu mouky - bezlepkové
  • sůl, pepř,
  • majoránku,
  • sušenou petržel,
  • rýžové (nebo jiné) nudle

 


Postup:

  • Očistíme a nakrájíme zeleninu. Na větším hrnci rozpálíme asi lžíci oleje, přidáme cibulku, majoránku a pepř.
  • Mezitím si (např.ve varné konvici) dáme vařit větší množství vody. Když cibulka začne trošku zlátnout, ztlumíme plamen, přidáme necelou lžíci mouky (například rýžové/lupinové/kaštanové apod.).
  • Vše pořádně promícháme, přisypeme kousky celeru, mícháme, postupně přisypeme i celer a mrkev. Pokud by se již zelenina na pánvi díky mouce připalovala, přilijeme malé množství vody.
  • Zalijeme zeleninu v hrnci studenou vodou a promícháme. Přidáme sůl. Když zelenina v polévce změkne, přisypeme rýžové nudle.
  • Ve chvíli, kdy se již dovařují nudle, přidáme rozmačkaný česnek a sušenou petržel (bude tak krásně vonět v polévce).
  • Vypneme plamen, dochutíme solí, pepřem nebo majoránkou podle chuti a můžeme servírovat

Pozn.: Kdybyste potřebovali, ať polévka déle vydrží, připravte si rýžové (nebo jakékoliv používáte) nudle bokem a přidávejte je do polévky až v talíři.